Bent u een zakelijke klant? Log in als bedrijf om B2B prijzen te zien.

Schoonmaken

Het is bewezen dat bacteriën worden gedood op hout. Dit in tegenstelling tot plastic. Snijplanken, broodplanken, vleesplanken en kaasplanken kunt u dus het beste van hout kopen. 

Op houten snijplanken verdwijnen de bacteriën namelijk in snel tempo. Na twee uur is 99,9% van de bacteriën dood – en in sommige gevallen kan men zelfs na een uur al geen spoor van bacteriën meer terugvinden op de houten snijplanken. 

Moet ik mijn houten planken dan wel schoonmaken?

Uiteraard dient dit te gebeuren. Als u een houten plank niet schoonmaakt zal dit absoluut consequenties hebben en zullen er zich wel degelijk bacteriën gaan ophopen en vermenigvuldigen. Was de houten plank met een harde borstel en spoel deze af in warm water. Eventueel met een beetje zeep. Veeg de plank schoon met een theedoek en laat deze rechtop drogen. Om luchtjes te verwijderen kunt u de plank reinigen met onverdunde witte azijn.

Voor het behoud van je plank kan je eens per maand grof zout over de houten plank strooien. Wrijf de plank daarna in met een gesneden citroen, en spoel daarna goed af met warm water. Smeer de plank ook regelmatig in met een geurloze plantaardige olie zoals druivenpitolie of amandelolie om kromtrekken te voorkomen. Gebruik geen olijfolie, dit laat een plakkerig laagje achter.

In onze winkel kunt u druivenptiolie kopen. Deze olie importeren wij zelf uit Zuid Frankrijk waar de olie duurzaam en op natuurlijk wijze wordt geproduceerd. Doordat wij de olie zelf importeren kunnen wij deze ook tegen een fatsoenlijke prijs uit vooraad leveren.

 

>>> Klik hier om naar onze druivenpitolie te gaan <<<


NB. Een houten plank kan niet in de vaatwasser! 

houten broodplank houten kaasplank houten pizzaplanken houten vleesplanken Houten snijplanken Houten hakblokken Houten Dienbladen